WKB proefproject Aalberts bouw

Aalberts neemt het voortouw

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is uitgesteld tot 1 januari 2024. Toch voert Aalberts al diverse pilotprojecten uit om tijdig klaar te zijn voor de wet. Bij de bouw van een woonwijk in Bunschoten voeren ze kwaliteits- en veiligheidskeuringen uit. Dit is mede mogelijk dankzij Ed Controls. Over het waarom en het hoe spreken we met uitvoerder Jan Horst en BIM Engineer Jan Landwaart van Aalberts.

Lees meer

Is de bouwwereld klaar voor de Wkb?

De datum waarop de Wkb in werking treedt nadert snel. De invoering van deze Wet kwaliteitsborging is meerdere keren uitgesteld. Toch zijn veel partijen die vergunningaanvragen doen, zoals aannemers en opdrachtgevers, er nog niet klaar voor. Het is twee voor twaalf. Hierover spreken we met Rico Vermeij van Alphaplan uit Alphen aan den Rijn. “Het is echt een grote omslag.”

Lees meer

Van Wijnen is klaar voor de Wet Kwaliteitsborging

Bouwbedrijf Van Wijnen Deventer B.V. draait een aantal pilots om ervaring op te doen met de naderende invoering van de Wet Kwaliteitsborging.

Lees meer

Een tool voor kwaliteitsborging

Voor Trebbe is kwaliteitsborging een belangrijk item. “Er komt met de invoering van de nieuwe wetgeving heel wat op ons af. Daar willen we op voorbereid zijn”, zegt Patrick Peet.

Lees meer

De inzet van Ed Controls bij de bouw van Valley Amsterdam

Aan de Amsterdamse zuid-as is de afgelopen jaren een futuristisch gebouw verrezen: Valley. In deze speelse creatie met drie torens komen duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Een omvangrijk bouwproject als dit kan tegenwoordig niet meer zonder digitale ondersteuning. We spreken met hoofduitvoerder Ruud van der Thiel over de inzet van Ed Controls bij de bouw van Valley.

Lees meer

Communiceren met alle bouwpartners

Als eenmansbedrijf heeft Qubus Droomhuizen de toegevoegde waarde van Ed Controls ontdekt.

Lees meer

Video: Klokgroep inspecteert woningen met Ed Controls

KlokGroep is bezig met 50 nieuwe woningen in Haarsteeg. Paul van den Tillaar neemt ons mee en laat zien hoe de Klokgroep Ed Controls inzet voor inspecties en UAV-GC.

Lees meer

Artikel Cobouw: KlokGroep sorteert voor op Wkb met Ed Controls

KlokGroep bereidt zich tijdens een pilot met Woningborg, een kwaliteitsborger, alvast voor op de Wkb, schrijft Cobouw.

Lees meer

Kwaliteitsborging staat voorop

Voor Nijhuis Bouw B.V. is kwaliteit een keuze, wel of geen Wet Kwaliteitsborging.

Lees meer

DTC: “Iedere ticket is een deursituatie”

Over het algemeen wordt Ed Controls ingezet voor kwaliteitscontrole en oplevering in de nieuwbouw of renovatiebouw. Maar er zijn ook uitzonderingen, zoals blijkt uit het verhaal van DTC Key-systems Nederland. We spreken met operationeel manager Bart Meijerink: “Wij gebruiken deze software op een geheel eigen manier.”

Lees meer

MBS borgt kwaliteit variabel prefab bouwelement

Machiels Building Solutions staat bekend om flexibele maatvoering en snelheid.

Lees meer

Brandveiligheid in beeld

Bij een grote organisatie als het UMC zijn het doorboren van brandcompartimenten aan de orde van de dag. Hoe houden zij de brandveiligheid in beeld?

Lees meer

Jan Vellenga, Ferus Smit:

“Deze app stelt mij instaat om enerzijds op de meest heldere manier informatie qua restpunten van een reder te ontvangen, anderzijds om zelf met de minste moeite mijn opmerkingen over te brengen op eigen personeel en onderaannemers.”

Lees meer

Geen discussies dankzij digitaal vastleggen

A. de Jong Installatietechniek werkt veel samen met andere partijen. Ze gebruiken Ed Controls om de kwaliteit van het werk te waarborgen.

Lees meer

Hoe creëer je draagvlak?

Kwaliteitsborging wordt steeds belangrijker en is straks wettelijk verplicht. Hoe richt je dat in? Hoe creëer je draagvlak? Heembouw kiest Ed Controls.

Lees meer

Met alle partners in één project werken

Bij Van de Ven Bouw en Ontwikkeling maken ze gebruik van projectlicenties, zodat iedereen tegelijk kan werken.

Lees meer

Plegt-Vos werkt een stuk eenvoudiger

Het werk bij Plegt-Vos is voor projectcoördinator Johan Roelfs een stuk eenvoudiger geworden. Zijn mensen kunnen nu binnen één uur een woning opnemen sinds het bouwbedrijf heeft gekozen voor Ed Controls.

Lees meer

Van tien naar twee opleverpunten bij deurenspecialist BPZ Groep

Deurenspecialist BPZ ervaart tijdswinst en minder opleverpunten sinds ze overgegaan zijn naar digitaal vastleggen met Ed Controls.

Lees meer

Woninginspecties efficiënt aanpakken

18.000 huurwoningen binnen één jaar inspecteren? Dat is een uitdaging die CBB aandurft met Ed Controls.

Lees meer

WILDLANDS Adventure Zoo bouwen

De bouw van WILDLANDS Adventure Zoo: een uniek project voor VolkerWessels met bijzondere vragen. Hoe hebben zij dit project aangepakt?

Lees meer

Ondersteuning tijdens bouwfase gerechtsgebouw in Breda

Hoe controleer je of er gebouwd wordt volgens productietekening? Vanwege het DBMFO-contract is deze vraag voor Visser en Smit extra belangrijk.

Lees meer

Ed Controls als hulpmiddel bij DBFMO-contract

Voor de bouw van een gevangenis in Zaanstad wordt Ed Controls ingezet als hulpmiddel voor het uitvoeren van controleren en keuringen.

Lees meer

De inzet van Ed Controls bij de bouw van Valley Amsterdam

Aan de Amsterdamse zuid-as is de afgelopen jaren een futuristisch gebouw verrezen: Valley. In deze speelse creatie met drie torens komen duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Een omvangrijk bouwproject als dit kan tegenwoordig niet meer zonder digitale ondersteuning. We spreken met hoofduitvoerder Ruud van der Thiel over de inzet van Ed Controls bij de bouw van Valley.

Lees meer

Digitaal werken op Curaçao

Ballast Nedam bouwt Hospital Nobo Otraba in Curaçao. Ze zetten Ed Controls in als fotografisch geheugen én voor digitale sluitbrieven.

Lees meer

Ed Controls helpt Stam + De Koning Bouw bv. bij BENG-controles

Ed Controls maakt het werk van Roland van Stam+De Koning makkelijker. De BENG-inspecties zijn snel gedaan met de bouwapp.

Lees meer

VIDEO: Installateur Van der Sluis zet Ed Controls in voor kwaliteitsborging

Van der Sluis Technische Bedrijven heeft kwaliteit voor hun bouw- en renovatieprojecten prioriteit gegeven. Borging gebeurt met Ed Controls.

Lees meer

Johan Cruijff ArenA in control

De Johan Cruijff ArenA verbouwen terwijl voetbalwedstrijden en concerten gewoon doorgaan. Hoe doe je dat?

Lees meer

Kwaliteitsborging bij het project Kraanbolwerk

Door middel van een koppeling tussen No Risq en Ed Controls wordt de kwaliteit aantoonbaar gewaarborgd.

Lees meer

Kwaliteitsborging bij renovatie stadsplein ‘s-Heerenberg

Bouwbedrijf Berghege uit Oss deelt de succesvolle samenwerking met Ed Controls met haar medewerkers.

Lees meer

Het Medisch Spectrum Twente gebruikt Ed Controls voor beheer en onderhoud, het vastleggen van narooi punten bij verbouwprojecten en het bijhouden van brandscheidingen die hersteld moeten worden.

Lees meer

Noaberschap op de weg bij de N18

De N18 tussen Groenlo en Enschede is heringericht. Alle deelnemende partners hebben daarbij Ed Controls gecontrold.

Lees meer

“Communicatie nieuwbouw Naturalis verliep vlekkeloos”

Tijdens de nieuwbouw van Naturalis Biodiversity Center communiceerden opdrachtgever en aannemer met Ed Controls.

Lees meer

Tijdwinst en eenvoud spreekt G&S Bouw aan

G&S Bouw zette Ed Controls in voor de afbouw van het nieuwe hotel Jaz in the City Amsterdam. Vooral de eenvoud spreekt ze aan.

Lees meer

Met MF Shipping naar de scheepswerf in China

MF Shipping bouwt 10 nieuwe schepen in China en kiest ervoor om Ed Controls te gebruiken op de werf. Superintendent Kees Vis aan het woord.

Lees meer

Een hele vloot van Wisby Tankers

Voor Wisby Tankers is Ed Controls een handige tool om te communiceren tussen de thuisbasis en de schepen die wereldwijd varen.

Lees meer

Tijdwinst voor A. de Jong Installatietechniek

Het werk bij A. de Jong Installatietechniek is voor assistent projectleider Ruud Boessen een stuk eenvoudiger geworden. Met Ed Controls behaalt hij een grote tijdwinst.

Lees meer

Zij werken slim en besparen tijd

Wet Kwaliteitsborging in de bouw (Wkb)

De Wet Kwaliteitsborging Bouwen (Wkb) is t.b.v. het bewaken van de kwaliteit van ontwerp en uitvoering zodat het eindresultaat voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. In het huidige systeem beoordeelt de gemeente bouwplannen vooraf en ziet toe op de uitvoering conform de verleende vergunning. Op grond van de Wet kwaliteitsborging bouw zijn partijen in de bouw zelf verantwoordelijk voor het naleven van de voorschriften. Dit doen zij aan de hand van een kwaliteitsborgingsinstrument, toegepast door een onafhankelijke kwaliteitsborger. Sinds 2020 zijn – vooruitlopend op de invoering van de Wkb in 2023 – pilotprojecten met kwaliteitsborging gestart en zijn Ambassador Networks gestart. Ed Controls software is uitstekend toepasbaar tijdens de uitvoeringsfase van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).