Geen discussies dankzij digitaal vastleggen

Al zo’n vijf jaar werkt A. de Jong Installatietechniek met Ed Controls. Ze zijn ermee begonnen bij de bouw van een nieuw droogdok met hal voor Oceanco in Alblasserdam in 2014. Inmiddels hebben ze al veel andere nieuwbouw- en renovatieprojecten opgeleverd met behulp van het systeem, zoals de verbouwing van de Rechtbank Rotterdam. A. de Jong richt zich voornamelijk op utiliteitsbouw. Dergelijke gebouwen vragen vaak om complexere installaties en die uitdaging spreekt het bedrijf juist aan. Met Ed Controls kunnen medewerkers zonder discussie aan de slag.

Installatietechniek.webp

In dit artikel:

  • A. de Jong zet Ed Controls in bij de renovatie van oude gebouwen;

  • Door de UAV-GC contracten is vastleggen van werk cruciaal;

  • Met Ed Controls toont A. de Jong wat er achter de muren is gebeurd;

  • Belangrijk is om kwaliteit te managen, ook van onderaannemers;

buizen-rechtbank-rotterdam-Ed-controls-750x422.jpeg

Alles dat door een buisje gaat is zaak voor A. De Jong Installatlietechniek.

“Alles wat door een buisje gaat, dat maken wij”, aldus uitvoerder Philip Kroos. Op het moment gebruikt hij Ed Controls bij de renovatie van het 23 jaar oude installatiesysteem van de Rechtbank Rotterdam. Dat pand bestaande uit vijftien verdiepingen en opgeleverd in 1995.

De taak is aan A. de Jong Installatietechniek om het pand zodanig te renoveren dat het weer jaren mee kan. Dit doen ze onder andere door de installatie naar een hoger energielabel te tillen, vloerverwarming aan te brengen in een nieuw ontvangstgebied, een nieuw luchtsysteem aan te brengen, luchtbehandelingskasten te renoveren en er nieuwe bij te plaatsen. Het renovatieproject is gestart op 7 mei 2018 en wordt in maart 2019 opgeleverd.

Ed Controls toont aan dat aan de eisen is voldaan

Rijksvastgoedprojecten, zoals de Rechtbank Rotterdam, kennen vaak UAV-GC contracten. Dit betekent dat als het project is afgerond het aan een set van eisen moet voldoen. Hoe een organisatie invulling geeft aan de uitvoering staat niet vast, maar er moet wel aangetoond kunnen worden dat aan de eisen voldaan is.

“Met Ed Controls voorkom je onnodige discussies. Het heeft een groot deel van ons werk behapbaar gemaakt. Ons werk is vaak bij oplevering weggewerkt achter muren. Dan is het fijn om de juiste locaties en status van te weten”, zegt Kroos.

Ed.C-Rotterdam-42-e1573473282951.jpg

Met oplevertool Ed Controls boekt uitvoerder Philip Kroos van installatiebedrijf A. De Jong Installatietechniek tijdwinst

A. de Jong Installatietechniek werkt veel samen met andere partijen. Ze gebruiken Ed Controls om de kwaliteit van het werk te waarborgen. Kroos vertelt: “Ze informeren mij in Ed Controls als hun werk gereed is en ik kan er langs om het te controleren. Wijkt het werk af? Dan geef ik in het systeem aan dat het niet akkoord is, wat er anders of opnieuw moet, ik voeg een foto toe en stuur het naar de verantwoordelijke partij met een deadline voor wanneer het opgelost moet zijn.”

Daarnaast wordt de auditaddon uitgebreid gebruikt. “Het doorlopen van een audit kan met de opdrachtgever erbij of ik voeg ze als geïnformeerd toe aan de audit. Zo zijn ze altijd op de hoogte. Met de audits maken wij ingangscontroles, werkplekinspecties en afpersrapporten aan” , zegt Kroos.

“Bij de ingangscontroles bekijken we de pakbon, tellen we de artikelen en als dit overeenkomt met wat er gemonteerd is sluiten we de audit af. Klanten zijn heel enthousiast dat dit digitaal en automatisch aan hen door wordt gezet.”

Oude en nieuwe technieken door elkaar

Op de vraag wat het project van de Rechtbank bijzonder maakt antwoordt Kroos: “Dat oude en nieuwe technieken door elkaar heen gebruikt moeten worden. Sommige onderdelen van de bestaande installatie worden niet meer gemaakt. Oude en nieuwe onderdelen moeten wel goed op elkaar aansluiten. Ook in de combinatie tussen software en hardware zijn die verschillen duidelijk”, zegt Kroos. “Maar dat is juist uitdagend.”

Rechtbank-Rotterdam-bord-750x422.jpeg

Bij de verbouwing van de Rechtbank Rotterdam is Ed Controls gebruikt.

Dat het om een rechtbank gaat brengt veel, niet direct taakgerichte, uitdagingen met zich mee. “Er zijn veel beveiligingsmaatregelen en dat moet ook, want alles gaat gewoon door. Ik heb regelmatig contact met de verschillende beheerders van het pand. Zo zijn er om overlast te voorkomen boortijden afgesproken.”

Digitaal maakt interpretatie veel duidelijker

“Vroeger deden we alles op papier, met kleine krabbeltjes erop. Interpretatie was op een later moment lastig voor onszelf en ook voor diegene die het moest uitvoeren. Door Ed Controls kan iedereen zonder discussie op pad. Alles is digitaal en bij de hand, het is duidelijk, overzichtelijk en gratis voor bouwpartners.”

“Wat ik verder heel sterk vind”, zegt Kroos”, is dat wanneer we vragen hebben er goed meegedacht en -gekeken wordt door zowel de helpdesk als de accountmanagers. Ze zijn heel toegankelijk. Het is fijn om te weten dat je op experts kunt terugvallen.”

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus