icon

Brand beveiliging

Hét digitale inspectiesysteem voor brandveiligheid

Houd een digitaal logboek bij van brandcompartimenten en doorvoeren met Ed Controls, hét inspectiesysteem voor brandveiligheid.

image

Digitaal documenteren

Digitaal logboek van brandcompartimenten en doorvoeringen

Volgens het bouwbesluit moeten er projectdossiers zijn. Daaruit moet blijken dat de doorvoeringen in een gebouw brandveilig zijn afgedicht, precies zoals in het bouwbesluit is vastgelegd. Door tijdens de bouw alles vast te leggen met Ed Controls, werk je aan een digitaal logboek brandveiligheid van alle brandcompartimenten en doorvoeringen.

image

Kwaliteitsborging

Borging van de brandveiligheid

Sinds de invoering van het bouwbesluit in 2012 heb je als eigenaar of exploitant van een gebouw een aangescherpte zorgplicht. Je moet kunnen aantonen dat het gebouw voldoet aan de eisen voor brandveiligheid. Ed Controls zorgt voor digitale, up-tot-date bewijslast. Bij inspecties van de brandweer is de brandveiligheid van het gebouw direct aantoonbaar.

image

Brand doorvoeringen snel gesignaleerd

Brandcompartimenten worden regelmatig doorboord, bijvoorbeeld door het aanleggen van kabels en leidingen. Ed Controls zorgt voor een efficiënte track ’n traceability van deze ontstane doorvoeringen. Door deze te koppelen aan een locatie en de verantwoordelijke applicateur, zorg je ervoor dat ze snel brandwerend geïsoleerd worden.Elke doorvoering wordt voorzien van een unieke code (TicketID), waarmee je de exacte plek van de doorvoeringen in het gebouw kunt labelen. Alle codes zijn terug te vinden in de ticketgeschiedenis binnen Ed Controls.

image

Heldere communicatie

Brandveiligheid door multidisciplinaire samenwerking

Data over brandcompartimenten en doorvoeringen zijn normaal gesproken alleen in het bezit van de applicateur. Met Ed Controls maak je de informatie digitaal beschikbaar voor alle betrokken partijen. Dit gedeelde eigenaarschap maakt het mogelijk efficiënt samen te werken aan de brandveiligheid van het gebouw.

image

Data en rapportage

Optimaliseer werkzaamheden rondom brandveiligheid

Ed Controls houdt prestaties bij van iedereen die bij de brandveiligheid van het gebouw betrokken is. Deze data kunnen worden geanalyseerd en omgezet naar bruikbare statistieken, die je helpen de werkzaamheden rondom brandveiligheid te optimaliseren.

Dit zeggen onze gebruikers

edc user

William Bosschaart

Projectleider

“Omdat Ed Controls zo gebruiksvriendelijk is, hoeven we het maar één keer uit te leggen”

company logo
edc user

Rico Vermeij

Hoofd Projectvoorbereiding

“Wij hebben onze inspectie-protocollen in Ed Controls geïmplementeerd"

company logo
edc user

Bert Videler

Bouwkwaliteitcoach.nl

“Digitaal vastleggen scheelt 50% werklast“

company logo

Ed Controls zorgt voor het Medisch Spectrum Twente (MST)

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus