Van tien naar twee opleverpunten bij deurenspecialist BPZ Groep

Van tien naar twee opleverpunten bij deurenspecialist BPZ Groep

Deuren, daar draait het om bij BPZ Groep. De Drentse deurenspecialist levert en monteert deuren voor middelgrote en grote aannemers door heel Nederland. Op een groot project gaat het al snel om honderden stuks. Ed Controls helpt met communicatie en opleverpunten.

icon

Dit artikel in het kort:

  • BPZ Groep levert regelmatig honderden deuren per project;

  • Ed Controls zorgde voor goede communicatie tussen bouwpartners;

  • Ook zorgde de software ervoor dat opnamepunten sneller werden verwerkt;

  • Draagvlak is belangrijk voor het invoeren van software als Ed Controls.

icon

Vanaf kantoor is het makkelijk opleverpunten te bekijken.

Zo leverde BPZ Groep circa zeshonderd deuren aan de A’DAM toren in Amsterdam en werden er ruim vierhonderd in het appartementencomplex De Hof van Assen gemonteerd. Opleverpunten verminderen door het digitaal vast te leggen, was voor BPZ een goede keuze.

Vanwege de grote projecten waarin veel mensen samenwerken, bleek Ed Controls bleek de juiste tool voor het bijhouden van regelmatig voorkomende veranderingen of beschadigingen. De software levert volgens Hoofd planning Nico Gudema veel tijdwinst op. “We kunnen opnamepunten nu veel eerder, al tijdens de montage, oplossen. Opleveren gaat daardoor een stuk sneller.”

Ander beslag? In Ed Controls snel te zien

Prettig voor de monteurs is bovendien dat ze alle projectinformatie digitaal en up-to-date hebben. “Het komt regelmatig voor dat de aannemer net een ander slot of type beslag wil. In Ed Controls is zo’n wijziging direct zichtbaar”, zegt Gudema.

“Met een tablet werken is ook praktischer dan een dikke papieren werkmap. Zit er op deur nr. 1940 op de negentiende verdieping een kras, dan kun je dit op de tablet met een paar klikken terugvinden”, vertelt assistent-planning Henri Zomer.

Trainingen zorgden voor draagvlak

Gudema stipt wel het belang van draagvlak aan. “We merken dat de jonge garde minder moeite heeft met digitaal werken dan de ouderen. Daarom hebben we  een bijeenkomst georganiseerd waarin een medewerker van Ed Controls een uitgebreide uitleg gaf.”

“Ook hebben we de pilots geëvalueerd met de monteurs. Met die informatie gaan we deze manier van werken verder optimaliseren en verder met de opleverpunten verminderen.”

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus