Ed Controls als hulpmiddel bij DBFMO-contract

In Zaanstad wordt in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en het Rijkvastgoedbedrijf (RVB) een nieuwe gevangenis gebouwd. Er is sprake van een DBFMO-contract: Ballast Nedam is tot 25 jaar na oplevering verantwoordelijk voor de kwaliteit. Vanuit de Publiek Private Samenwerking (PPS) is een systeemgerichte contractbeheersing afgesproken: juist daarom is ingestoken op het realiseren van blijvende kwaliteit. Ontwerpkeuzes zijn hierop afgestemd en het hele kwaliteitsregime is hierop ingericht.

JC-Zaanstad-Ed-Controls-als-hulpmiddel-1620x960.jpeg

Controles en snelheid

De realisatie van het project ligt in handen van het consortium Pi2; een samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam (bouwkundige werkzaamheden) en Imtech Building Services (E- en W-installaties). EGM Architecten, Fokkema & Partners, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Mecanoo architecten zijn partners van Pi2. Als hulpmiddel voor het uitvoeren van controles en keuringen wordt gebruik gemaakt van Ed Controls.

De uitdaging ligt voor Pi2 niet alleen bij het DBFMO-contract, maar ook bij de snelheid die het project moet hebben. In achttien maanden tijd moet het complex zijn opgeleverd. Het plan is dat er elke week 24 cellen geplaatst worden, waardoor alle cellen binnen een half jaar moeten staan.

Benieuwd wat Ed Controls kan betekenen bij jouw DBFMO-contract? Vraag een gratis demo aan en ontdek het zelf!

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus