Ondersteuning tijdens bouwfase gerechtsgebouw in Breda

Sinds een paar weken is de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw in Breda van start gegaan. Het project wordt gerealiseerd vanuit het samenwerkingsverband ‘GGB inBalans’. Ed Controls heeft ondersteuning geboden tijdens de bouwfase. 

Visser-en-Smit-en-Ed-Controls-1920x960.jpeg

Dit artikel in het kort:

  • Visser en Smit Bouw tekende een DBMFO-contract.

  • Ed Controls wordt gebruikt om te kijken of er gebouwd wordt volgens productietekening.

  • Door middel van digitale keuringen is papier verleden tijd.

DMBFO-contract

Het gaat om een groot en langdurig project. Volgens Paul Verhaar, kwaliteitsinspecteur producten van Visser en Smit Bouw, bestaat het project uit een DBMFO samenwerking. Dit betekent dat de aandeelhoudende partijen de komende 30 jaar de verantwoordelijkheid dragen over de financiering, het ontwerp, de realisatie, het onderhoud en de facilitaire dienstverlening.

Bouwen volgens productietekening

“Ontwerpen we wat er gevraagd is? Bouwen we wat er op de productietekening staat? Dit zijn de zaken die wij constant moeten verifiëren. Wij zullen Ed Controls voornamelijk inzetten om te controleren of wij bouwen volgens de tekening”, vertelt Verhaar over zijn rol in de bouw van het gerechtsgebouw. Wat betreft het belang van het systeem voor het project, zegt hij: “Zodra een wand dicht is, kun je niet meer zien hoe de wand daadwerkelijk is opgebouwd. Door regelmatig foto’s in Ed Controls te maken, kun je de opbouw van een wand volgen. “Hij gaat verder: “De grote kracht van Ed Controls blijft de ticketfunctie. Je ziet in een oogopslag welke zaken nog open staan, wie verantwoordelijk is en wat daarvan de status is.

Visser-en-Smit-Bouw-Ed-Controls-gerechtsgebouw-640x360.jpeg

Alle vakmensen komen samen om te vieren dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Foto: Visser en Smit Bouw.

Keuringsplannen

“Vooraf hebben wij keuringsplannen opgesteld, waarin we opnemen hoe vaak een onderdeel gekeurd moet worden. Deze keuringen stellen we digitaal in Ed Controls vast, waardoor de gehele administratie eenvoudiger wordt en het papieren keuringsformulier tot de verleden tijd behoort”, vertelt Verhaar. “Het meest bijzondere aan dit project is, dat je iets ontwerpt en bouwt wat je zelf nog 30 jaar lang zal onderhouden.”

Meer weten over werken met DBMFO-contracten of digitale keuringen? Ontdek Ed Controls zelf met een gratis demo.

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus