Met alle partners in één project werken

Opnamepunten registreren, doorzetten, afhandelen: samenwerken met onderaannemers moet zorgvuldig gebeuren. Voor Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (VolkerWessels) was het daarom prettig om met meer mensen tegelijkertijd in Ed Controls te kunnen werken.

icon

Dit artikel in het kort:

  • Met meer mensen tegelijkertijd in Ed Controls kan via een projectlicentie;

  • Samenwerken met onderaannemers gaat sneller;

  • Alle afspraken blijven vastliggen.

icon

“In plaats van één man die met een algemene licentie diverse projecten kan doen, kan nu een onbeperkt aantal mensen in één project met Ed Controls werken. We gebruiken nu projectlicenties voor vier van onze grote woningbouwprojecten”, vertelt hoofduitvoerder Nazorg Koos Spapen.

Projectlicentie bleek beste oplossing

Binnen het Tilburgse bouwbedrijf was Spapen de eerste die met Ed Controls werkte. Drie jaar terug had Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, een VolkerWessels onderneming, één algemene licentie. Binnen een jaar werd een tweede aangeschaft, maar al snel bleek ook dit niet meer voldoende.

“We wilden meer mensen met Ed Controls laten werken. Toen zijn we met Ed Controls om tafel gaan zitten. Een projectlicentie bleek de beste oplossing”, licht de hoofduitvoerder toe. “In elk project loopt drie man met een tablet rond: de projectleider en twee uitvoerders. Gaat er iets niet goed, dan wordt het genoteerd en gecommuniceerd naar de verantwoordelijke onderaannemer.”

Samenwerken met onderaannemers beter

Spapen vindt het samenwerken met onderaannemers via digitaal vastleggen een grote verbetering ten opzichte van hoe het er voorheen aan toe ging. “Vroeger liep de uitvoerder rond op de bouw en zag bijvoorbeeld dat een kozijn verkeerd was geplaatst. Onderweg naar de keet kwam hij wat mensen tegen, bleef even staan om te praten en tegen de tijd dat hij achter zijn computer zat was hij vergeten waar dat kozijn ook alweer zat”, zegt Spapen.

“Nu maakt hij ter plaatse een foto, geeft de exacte locatie aan op de tekening en stuurt het ticket door naar degene die verantwoordelijk is voor het oplossen. Het ligt vast en het blijft vastliggen, dat vind ik het grootste voordeel.”

Ook ontdekken hoe je digitaal kan samenwerken met onderaannemers? Via een gratis demonstratie laten we je graag kennismaken met Ed Controls.

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus