Dashboard Ed Controls

Nieuw dashboard: Krijg meer inzicht in de relaties met je bouwpartners.

Projectmanagers houden voortdurend de projectvoortgang, capaciteit en teamprestaties bij. Betrouwbare en actuele informatie is van cruciaal belang om de relaties met bouwpartners soepel en efficiënt te laten verlopen. Wanneer alle informatie is verzameld op verschillende plekken, is het lastig om het overzicht te bewaren van wat er goed gaat, wat aandacht verdient en welke patronen zich voortdoen. 

Filter:

De stadions van EURO 2024: een overzicht

De UEFA EURO 2024 in Duitsland staat voor de deur, en de voorbereidingen zijn in volle gang. In tegenstelling tot het WK van 2006, dat leidde tot een grootschalige bouw van nieuwe stadions, ligt de focus dit keer vooral op bestaande stadions.


Update Wet Kwaliteitsborging

Deze wet brengt veel veranderingen met zich mee. De belangrijkste zijn hieronder in beeld gebracht en in dit blog zal verder worden ingegaan op de rol van de kwaliteitsborger en de veranderingen in het proces.

Beter Bouwen met Kwaliteitsborging

Onze antwoorden op veelgestelde vragen over de Wkb.

Webinar

Kijk terug! Webinar: 'Beter bouwen met kwaliteitsborging'

Webinar Replay

Beter Bouwen met Kwaliteitsborging

Waarom wachten? Als bouwbedrijf heb je geen wet nodig om beter te bouwen. Kijk het Wkb webinar terug.

Wat betekent de Wkb voor jouw bouwbedrijf?

Er is al een tijdje onzekerheid rond de ingangsdatum van de Wet kwaliteitsborging (Wkb). Vanaf 1 januari 2024 zou het dan toch echt ingaan, maar de vraag is nog steeds: gaan we deze datum redden? Eén ding is zeker, de bouwers gaan het nog drukker krijgen. Bouwprojecten worden onder druk gezet, daarom is er behoefte aan duidelijke informatie.


Tip: koppel met WTT Kwaliteitsborging van Woningborg

Ed Controls helpt je gelukkig ook nu al met een koppeling aan Woningborg. Het doel van deze koppeling is om elk bouwproces binnen één applicatie op een eenvoudige manier zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. In dit artikel lees je hoe het in zijn werk gaat.

88 bedrijven werken samen aan Valley Amsterdam met Ed Controls

Honderden mensen werkten sinds 2017 aan ‘Valley’. Deze cijfers geven de omvang aan van het project…

Alle documenten bij de hand op de bouwplaats

Nieuw in Ed Controls zijn de bibliotheek en koppelingen met nog meer andere bouwsoftware.

De impact van 10 miljoen tickets

Het 10 miljoenste ticket werd gemaakt door een bijzondere man, met een bijzonder verhaal.

E-Book

Alles wat je wilt weten over het leveren van kwaliteit voor de Wkb

Download e-book
E-Book

Samenwerken met bouwpartners

Download e-book

Online presentatie “Kwaliteit borgen doe je zo”

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is een uitgelezen kans om de kwaliteit van...

Webinar

Bekijk nu het webinar 'Word Wkb de baas'!

Webinar Replay

Ed Controls legt kwaliteit vast voor Wkb

Ed Controls is een eenvoudig te gebruiken app, waarin de kwaliteit van een gebouw snel en gemakkelijk vast te leggen is.

Koppel Ed Controls met andere bouwsoftware

Nieuw in Ed Controls zijn de bibliotheek en koppelingen met nog meer andere bouwsoftware.

KYP Project en Ed Controls wisselen data uit

Een planning in het ene pakket wordt automatisch verwerkt in het andere.

Volgjewoning gekoppeld met Ed Controls

Volgjewoning.nl verbindt alle partijen die aan een woningbouwproject verbonden zijn en kiest ervoor om Ed Control te gebruiken. Partner Miranca van der Tol vertelt hoe.

Specialist Wkb Bert Videler geeft zes tips voor Wkb

Bert Videler is specialist in kwaliteitsborging en bezoekt vaak bouwbedrijven. Hij verdiepte zich in de Wet kwaliteitsborging (Wkb) en geeft zes tips.

Een vliegende start als ZZP'er in de bouw

Als beginnende zelfstandige in de bouwsector sta je aan het begin van een nieuw avontuur vol kansen en uitdagingen. Het zelfstandig ondernemerschap biedt vrijheid, maar het vereist ook een goede planning en uitvoering. Hier zijn 7 waardevolle tips om jou op weg te helpen als beginnende ZZP'er in de bouw.

Zij werken slim en besparen tijd

Kwaliteitsborging bouw (Wkb)
Kwaliteitsborging Bouwen (Wkb) is het bewaken van de kwaliteit van ontwerp en uitvoering zodat het eindresultaat voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. In het huidige systeem beoordeelt de gemeente bouwplannen vooraf en ziet toe op de uitvoering conform de verleende vergunning. Op grond van de Wet kwaliteitsborging bouw zijn partijen in de bouw zelf verantwoordelijk voor het naleven van de voorschriften. Dit doen zij aan de hand van een kwaliteitsborgingsinstrument, toegepast door een onafhankelijke kwaliteitsborger (zie schema). Sinds 2020 zijn – vooruitlopend op de invoering van de Wkb in 2023 – pilotprojecten met kwaliteitsborging gestart en zijn Ambassador Networks gestart.