VIDEO: Installateur Van der Sluis zet Ed Controls in voor kwaliteitsborging

Van der Sluis Technische Bedrijven uit het Overijsselse Genemuiden heeft kwaliteit voor hun bouw- en renovatieprojecten prioriteit gegeven. De onderneming implementeerde een uitgebreid systeem voor kwaliteitsborging. Ed Controls is daar een belangrijk onderdeel van.

2020-03-11-Van-der-Sluis-Ton-OttenDSC_0362-1920x960-1-scaled-1920x960.jpeg

Dit artikel in het kort:

  • Van der Sluis is een totaalinstallateur voor de woningbouw, utiliteit en renovatie;

  • Het bedrijf digitaliseerde alle waarborglijsten;

  • Ed Controls kreeg een cruciale plek binnen het kwaliteitsmanagementssysteem;

  • Digitale lijsten worden vanuit het hoofdkantoor ingevoerd;

  • Voorman op de bouwplaats loopt de lijsten langs en borgt de kwaliteit.

2020-03-11-Van-der-Sluis-Ton-Otten-DJI_0186-750x422-1.jpeg

Het hoofdkantoor van Van der Sluis in Genemuiden.

2020-03-11-Van-der-Sluis-Ton-Otten-DSC_0431-750x422-1.jpeg

De bouwlocatie in Almere-Buiten.

In het nieuwe en moderne pand in de polder van Genemuiden kijkt Joyce van Es naar haar beeldschermen. Ze is de rechterhand van de projectleiders en onder meer verantwoordelijk voor de controlelijsten. “Wij zijn ongeveer twee jaar geleden met Ed Controls begonnen”, zegt Joyce. “We hebben de software integraal onderdeel gemaakt van ons systeem voor kwaliteitsborging.”

Waarborglijsten digitaal doorgeven aan de voorman

De overstap op een digitaal systeem ging niet vanzelfsprekend. “Ik heb dikke mappen met papieren opleverlijsten gedigitaliseerd”, zegt ze. Die lijsten staan nu in Ed Controls. Dat systeem is weer gekoppeld met het ERP-systeem van de onderneming.

2020-03-11-Van-der-Sluis-Ton-Otten-DSC_0411-750x422-1.jpeg

Joyce maakt de lijsten klaar op het het hoofdkantoor van Van der Sluis in Genemuiden.

De digitalisering levert bij ieder project weer tijdwinst op, zegt Joyce. “Zo kan ik de lijsten direct koppelen aan een nieuw project en zijn ingevulde lijsten direct beschikbaar.”

“Als we een project toegekend krijgen, zet ik de controlelijsten in Ed Controls.” Joyce wijst naar haar beeldscherm. Ed Controls toont een foto van een woontoren in Almere, één van de projecten waar Van der Sluis verantwoordelijk voor is voor het complete installatiewerk.

“Het is heel makkelijk in gebruik”, zegt ze. ”Zodra ik de lijsten in Ed Controls zet, ziet de voorman op de bouw die gelijk op zijn laptop, smartphone of iPad. Dan kunnen ze daar direct beginnen met het controleren van de installaties en het invullen van de controlelijsten.”

Waarborglijsten direct beschikbaar op de bouwplaats

Van Genemuiden naar de bouwplaats in Almere-Buiten. Daar opent voorman Lesley Drost zijn tablet. Hij ziet de controlelijsten die Joyce heeft klaargezet in het project in Ed Controls verschijnen.

Het maakt voor Lesley niet uit of het om een wandcontactdoos, stroomkast, ventilator, gasaansluiting, warmtepomp of zonnepaneel gaat. De installatie moet goed zijn uitgevoerd en klaar voor oplevering. Kwaliteit is immers de kernwaarde van het bedrijf.

2020-03-11-Van-der-Sluis-Ton-Otten-DSC_0464-750x422-1.jpeg

Lesley gebuikt Ed Controls voor kwaliteitsborging.

Foto om kwaliteit te borgen

Lesley doet metingen en vult waardes in. Alle vragen in de lijst loopt hij zorgvuldig na. “Soms maak ik een foto”, zegt hij. “Daarmee borg ik de kwaliteit. Het is ons bewijs dat het goed is uitgevoerd.”

Nadat Lesley alles heeft ingevoerd, meldt hij de woning gereed voor oplevering. Joyce ziet de afgehandelde waarborglijsten op haar scherm terug. Geen gedoe met papier of lijsten opsturen. Alles is gedigitaliseerd. Ideaal, vindt Lesley. “Ed Controls is mooi compact. Tablet erbij, de waarden invullen en alles ligt vast.”

2020-03-11-Van-der-Sluis-Ton-Otten-DSC_0428-750x422-1.jpeg

Van der Sluis op de bouwlocatie in Almere-Buiten.

2020-03-11-Van-der-Sluis-Ton-OttenDSC_0560-750x422-1.jpeg

Het team van Van der Sluis bij hun project in Almere-Buiten

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus