Met MF Shipping naar de scheepswerf in China

Scheepsbouwer MF Shipping gebruikt Ed Controls al langer voor het vastleggen van actiepunten op de werf en heeft de applicatie nu meegenomen naar China. Daar laat het Groningse bedrijf een nieuwe vloot tankers bouwen. De reder heeft Ed Controls laten testen door Chinese professionals en ook die zijn enthousiast.

icon

Dit artikel in het kort:

  • MF Shipping laat tien nieuwe en identieke tankers bouwen door THUN Tankers

  • Met een virtueel testschip oefenen de Chinese werknemers in Ed Controls

  • Door Ed Controls houdt MF Shipping overzicht tijdens de bouw

icon

MF Shipping brengt Ed Controls naar China.

De bouw van nieuwe tankers is nodig omdat de huidige vloot al bijna twintig jaar rondvaart. Tankers van die leeftijd worden niet meer ingezet door oliemaatschappijen. Voor MF Shipping tijd om voor hun opdrachtgever THUN Tankers tien nieuwe schepen te laten bouwen.

THUN is verantwoordelijk voor operations en de lading van de schepen en MF Shipping verzorgt het complete management van de schepen. Dan gaat het om technische ondersteuning en kwaliteitsborging. Voor de bouw van de schepen is een grote werf in China uitgekozen, die meerdere dokken heeft.

“De werf zal voornamelijk te maken krijgen met de tickets”, zegt Claas Vis, superintendent bij MF Shipping. “Een paar keer klikken en je snapt het. Het is zo gebruiksvriendelijk dat er niet veel uitleg bij nodig is.”

Vastleggen van actiepunten op de werf

Vis woont en werkt twee jaar lang in China. Hij werkt nauw samen met Ivo Ramakers, hoofd nieuwbouw bij MF Shipping, die heen-en-weer reist. Op de werf krijgt Vis hulp van een sideteam van zeven Chinezen die ieder gespecialiseerd zijn in een eigen onderdeel, zoals staal, elektra of schilderwerk. Zowel Vis als het sideteam zullen Ed Controls gebruiken voor het vastleggen van actiepunten voor de werf.

Om te kijken of Ed Controls ook in China goed werkt, heeft Vis het system lokaal uitgeprobeerd. “Ik heb eerst een testschip aangemaakt, waarmee we hebben geoefend. Toen we met het echte werk aan de gang gingen, wist iedereen hoe het werkt.” MF Shipping maakt de tickets en de werf is verantwoordelijk voor de actiepunten. “Het werkt zo eenvoudig.”

Inmiddels zijn meerdere schepen te water gelaten. In het vierde kwartaal van 2020 worden de eerste tankers opgeleverd. MF Shipping en THUN Tankers werken al lange tijd samen. THUN Tankers zorgt voor operations en de lading van de schepen. MF Shipping is verantwoordelijk voor het management van de schepen, zoals technische ondersteuning en kwaliteitsborging.

Meer weten over Ed Controls in de scheepsbouw? Lees het hier.

Zij werken slim en besparen tijd

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus