MBS borgt kwaliteit variabel prefab bouwelement

“Onze productie-afdeling zocht al lange tijd naar een kwaliteitsborgingssysteem. We vonden niet wat we zochten in België,” zegt Ignas Ceuppens van Machiels Building Solutions (MBS). “Omdat we met een variabel product werken dat wekelijks kan veranderen, hebben we een systeem nodig dat flexibel kan meebewegen. Ed Controls kan dat.”

20181106-Foto-Ed-Controls-1_1920x1080-1920x960.jpeg

Dit artikel in het kort:

  • MBS levert prefab houten bouwelementen door heel Europa;

  • Tijdens het volledige proces wordt Ed Controls ingezet;

  • Alle projecten zijn verschillend door lokale regels;

  • Na een pilot in Zuid-Duitsland zette MBS Ed Controls overal in.

MBS-19-11-15-017-productiehal-750x422-1.jpeg

In de productiehal in het Belgische Genk worden de prefabelementen gemaakt.

Machiels Building Solutions, gevestigd in het Belgische Genk, produceert geprefabriceerde houten bouwelementen zoals muren en daken en levert deze aan partners in heel Europa. Als projectleider is Ignas Ceuppens verantwoordelijk voor de uitwerking en opvolging van de projecten, van het begin tot het eind. “Dus overleggen met de klant, het project uitwerken, maar ook afwerken en monteren. Bij dat hele proces gebruik ik Ed Controls.”

Behoefte aan flexibele tool

MBS staat bekend om zijn flexibele maatvoering, snelheid en het gebruik van duurzame materialen. Het bedrijf streeft ernaar om zo nauw mogelijk de vraag van de klant te kunnen realiseren en dat betekent dat ze altijd werken met specifieke situaties.“Wij werken is heel projectafhankelijk. Daarom hadden wij behoefte aan een tool die flexibel is, net als ons product.”

Ook de regelgeving in hun afzetmarkten speelt hierbij een rol. “Overal gelden andere regels en behoeftes. Die pakken we altijd projectgebonden en maatgericht aan. We hebben nu een gestroomlijnde structuur waar we kwaliteit altijd in kunnen borgen.”

MBS vond Ed Controls via Utrechtse opdrachtgever

“We hadden een project in Utrecht waarbij de opdrachtgever hoge eisen stelde aan de kwaliteitsborging. Hier gebruikte onze opdrachtgever Ed Controls voor.” Zo kwam Ignas in aanraking met de applicatie. “Ed Controls werkte heel fijn. Al snel kwam naar voren wat de mogelijkheden van Ed Controls voor ons konden zijn”, vertelt Ignas.

Vanwege de positieve ervaring in Utrecht besloot Ignas om te kijken of Ed Controls bij MBS zou passen. “Ik legde het voor binnen MBS en we besloten een pilot te draaien in Zuid-Duitsland. Daar moesten we 400 woningen opleveren. We gebruikten Ed Controls om opleverpunten en gereed-meldingen gestructureerd en vindbaar te maken”, legt Ignas uit. “Dat beviel zo goed, dat wij Ed Controls daarna door de hele breedte van de organisatie hebben ingezet.”

Steeds meer Ed Controls in België

MBS zoekt uit hoe Ed Controls nog meer ondersteuning kan bieden. “Daarnaast zou ik het fantastisch vinden als Ed Controls meer gebruikt wordt in België,” vertelt Ignas. “Nu sturen we onze onderaannemers een korte handleiding van Ed Controls als zij het product nog niet kennen. Die vinden de software ook fijn en kunnen er goed mee werken”, zegt Ignas.

“Hoe perfect zou het zijn als nooit meer uitleg nodig is en Ed Controls, ook in België, een begrip wordt?”

Meer informatie over Machiels Building Solutions vind je op hun website of LinkedIn-pagina.

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus