Brandveiligheid in beeld

Kleine en grote verbouwingen zijn er altijd wel ergens in het UMC Utrecht, één van de grootste ziekenhuizen van ons land. Brandveiligheid en het doorboren van brandcompartimenten is daardoor aan de orde van de dag. Met Ed Controls houdt UMC Utrecht dit proces onder controle, zodat de brandveiligheid altijd in beeld is.

icon

In dit artikel:

  • Brandveiligheid heeft de hoogste prioriteit binnen UMC Utrecht;

  • Dagelijks wordt geboord;

  • Kleine gaten dicht de bedrijfsbrandweer, grote doet brandbeveiligingsbedrijf HooVos;

  • Met Ed Controls maakt de projectmanager een logboek voor de brandweer.

icon

Voor Jan Linnebank, projectmanager Veilige Werkomgeving, heeft het beheersen van de brandveiligheid binnen UMC Utrecht de hoogste prioriteit. Gaten in branddoorvoeringen moeten zo snel mogelijk worden gedicht.

“Een speakertje ophangen, een leiding verleggen of een ontruimingsinstallatie aanbrengen, elke dag wordt wel ergens een gat geboord. Kleine gaten dichten doet onze, speciaal daarvoor opgeleide, bedrijfsbrandweer zelf. Grote verbouwingen en nieuwbouwprojecten zijn in handen van brandbeveiligingsbedrijf HooVos.

Ed Controls helpt Linnebank om het proces beheersbaar te houden. Elke doorvoer wordt digitaal vastgelegd en gekoppeld aan een locatie op tekening. Het systeem maakt automatisch van elke doorvoer een code aan (TicketID). Deze code komt op een sticker te staan die op de doorvoer wordt geplakt. Zo is heel eenvoudig de ticketgeschiedenis terug te vinden in het systeem. Mocht een sticker wegraken, dan is in Ed Controls altijd de doorvoer en de code terug te vinden.

Alle doorboringen van brandcompartimenten in een digitaal logboek

Groot voordeel vindt de projectmanager bovendien dat een compleet logboek wordt opgebouwd dat gemakkelijk kan worden overhandigd aan de brandweer in Utrecht. “Met één druk op de knop kunnen zij de status van de brandscheidingen inzien. Heel belangrijk voor onze gebruiksvergunning”, benadrukt hij.

Brandbeveiligingsbedrijf HooVos is eindverantwoordelijk en bewaakt de kwaliteit van de werkzaamheden van de bedrijfsbrandweer. “Vergeleken met andere systemen vind ik Ed Controls het meest gebruiksvriendelijk. Bovendien is de plaatsaanduiding van de tickets het meest precies. Dat vergemakkelijkt ons werk”, vindt Gerwin Hoogendoorn, eigenaar van HooVos.

UMC Utrecht heeft brandveiligheid in beeld met Ed Controls. Ook Linnebank is tevreden gebruiker. “Brandweermensen willen niet verrast worden. Ze vinden het prettig als ze zaken zo goed mogelijk kunnen vastleggen. Dat kan met deze tool. Eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe we dit zonder Ed Controls goed zouden kunnen doen.”

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus