Go Ahead Eagles professionaliseert.

Go Ahead Eagles professionaliseert. Met een bescheiden rol voor Ed Controls.

Go Ahead Eagles, de Deventerse voetbalclub met een rijke geschiedenis en trouwe fanbase, professionaliseert. Diverse bouwprojecten binnen De Adelaarshorst, het roemrijke stadion, brengen nieuwe mogelijkheden voor de voetballers, de toeschouwers, de pers en alle andere betrokkenen. Hierin speelt ook Ed Controls een rol. Een bescheiden rol, maar daarom niet minder belangrijk.

Aan de vooravond van het Europese Kampioenschap 2024, kan Go Ahead Eagles met alle voltooide en aankomende bouwprojecten alvast een feestje vieren. Over de diverse bouwprojecten binnen het stadion spreken we met Willem Jan Huisman, die het bouwmanagement verzorgde. “Met de gerealiseerde verbeteringen biedt de club de mensen nog meer waar voor hun geld.”

icon


Uitbreiding

De professionalisering van de infrastructuur op de Adelaarshorst is al geruime tijd gaande. Zo werd de uitbreiding van de hoofdtribune al in april 2024 opgeleverd. “Deze is nu verder afgewerkt”, vertelt Willem Jan. “Er is een businesslounge gebouwd aan de rechterkant en aan de andere kant is de stoelcapaciteit vergroot en is er een commandocentrum gerealiseerd. Hier kunnen de diverse hulpdiensten zoals politie, brandweer en de gemeente optimaal toezicht houden tijdens de wedstrijden voor een veilige gang van zaken. Deze ruimte wordt als het ware het oog van de wedstrijd. Daarnaast is er op de eerste verdieping een multifunctionele spelersruimte gebouwd. Hier kunnen bestuur en spelers van beide partijen worden ontvangen en buiten de wedstrijden om kunnen de spelers van Go Ahead hier vertoeven. Een nieuwe ruimte op de begane grond dient als museum, terwijl hier door de week spelers en trainers samenkomen om de wedstrijden te analyseren. Rondom de wedstrijden worden hier de persconferenties gehouden en de interviews na de wedstrijd.”


Ed Controls EURO 2024 Poule

Doe jij mee met de EURO 2024 poule? Ed Controls daagt jou en jouw collega's uit! Bouwbedrijven strijden deze zomer tegen elkaar om een antwoord te krijgen op de brandende vraag: welk bouwbedrijf heeft de meeste voetbalkenners in huis? Win mooie prijzen voor jou en je collega's! Klik hier


Complex project

Hoofdaannemer voor de renovatie en nieuwbouw was Van Wijnen, terwijl Willem Jan het project begeleidde. “We zijn in september vorig jaar begonnen en hebben deze fase op 30 april opgeleverd. Ik heb Ed Controls vooral gebruikt om een en ander aan het begin en tijdens het project vast te leggen. Dat is met name handig omdat we met verschillende partijen werkten en de uitwerking van het plan in de praktijk best gecompliceerd was. Het is natuurlijk een speciaal project en niet een standaard woonhuis. Dat betekent dat er tijdens de werkzaamheden hier en daar wat moest worden geïmproviseerd. Dan is het erg prettig als ik tijdens de verschillende fases bepaalde aansluitdetails kan vastleggen met Ed Controls. In zekere zin heb ik mijn eigen kwaliteitsborging gedaan met de app.”

icon


Voordeel

Willem Jan gebruikt Ed Controls al vanaf 2014. “In projecten ben ik aan de voorkant vaak betrokken bij zaken als haalbaarheid en planontwikkeling. Als ik een tekening heb, laad ik die in Ed Controls, en dan loop ik over de locatie. De foto’s die ik dan van de bestaande situatie maak, kan ik prima gebruiken in dat voortraject. Het was bijvoorbeeld erg handig toen ik het bouwmanagement deed van de bouw van 285 appartementen in Harderwijk. Hoofdaannemer Nijenhuis Bouw gebruikt ook Ed Controls, zodat het bijzonder gemakkelijk afstemmen was met elkaar. Vorig jaar heb ik het ook gebruikt bij een project, waarbij de investeringsmaatschappij mijn directe opdrachtgever was. Het was belangrijk voor hen om regelmatig de stand van zaken aan de bank door te geven in verband met de financieringseisen. Dan is het gewoon superhandig om even met Ed Controls langs enkele punten te lopen, wat foto’s te schieten van de status en die vervolgens door te sturen. Je kan Ed Controls op heel veel manieren inzetten.”

“Je kan Ed Controls op heel veel manieren inzetten”

Een feestje

In het Deventerse voetbalstadion heeft Van Wijnen ongeveer 80 procent van alle werkzaamheden gedaan en de rest is door diverse businesspartners uitgevoerd. Willem Jan vertelt dat hij een lijstje met punten heeft tijdens de vooroplevering. “Ik leg bijvoorbeeld onderdelen vast van het werk dat Van Wijnen heeft gedaan. Als een andere partij dan bijvoorbeeld ergens schade maakt, kan ik heel eenvoudig aantonen dat dit niet door Van Wijnen is gedaan. En voorafgaand aan de eindoplevering loop ik alle punten nog even door. Zodoende hoeven we er eigenlijk alleen maar doorheen te lopen en kunnen we lekker aan de koffie. De oplevering moet een feestje zijn, toch?”

icon


Naar de top

Ondertussen gaat het verder professionaliseren van Go Ahead Eagles gewoon door. “We zijn net begonnen met het volgende plan”, vertelt Willem Jan. “Daarbij wordt onder meer de oude spelerslounge omgebouwd tot ruimtes voor de trainers, waarin ze professioneel kunnen vergaderen en overleggen. Ook zijn plannen in de maak onder meer voor nieuwe tribunes aan de lange en korte zijde, met extra zitplaatsen. Dit is een meerjarentraject, zodat de club en haar trouwe supporters zich nog beter kunnen richten op de top van de Eredivisie”