88 bedrijven werken samen aan Valley Amsterdam met Ed Controls

88 bedrijven werken samen aan Valley Amsterdam met Ed Controls

Het gebouw ‘Valley’ aan de Zuidas in Amsterdam is halverwege november opgeleverd door VolkerWessels-ondernemingen Boele & Van Eesteren en G&S Bouw. Dit prestigeproject op het snijvlak van duurzaamheid, technologie en gezondheid markeert het nieuwe imago van de Zuidas.

Honderden mensen werkten sinds 2017 aan ‘Valley’. Deze cijfers geven de omvang aan van het project:

  • 75.000 m2 bruto vloeroppervlak.

  • Circa 100 meter hoog.

  • 196 (huur)appartementen van 55 tot 700 m2.

  • Drielaagse ondergrondse parkeerkelder voor 375 auto’s.

  • Ruimte voor 1.850 fietsen.

Het gebouw krijgt van de begane grond tot en met de zevende verdieping een kantoorbestemming. Daarnaast is er ruimte voor cultuur, retail, horeca en voor de toegang tot de woontorens. Vanaf de achtste verdieping komen 198 appartementen.

icon

Optimale samenwerking met Ed Controls

Verschillende klanten van Ed Controls werkten mee aan de realisatie van het bijzondere project. De applicatie droeg daarmee bij aan een vloeiende samenwerking tussen alle bedrijven en hun medewerkers tijdens de vier jaar dat de Valley aan de Zuidas in de steigers stond.

Tientallen bedrijven werkten samen om het vernieuwende gebouw tijdig op te leveren. Tijdens de bouwfase maakten zij maar liefst 50.318 tickets aan in Ed Controls. Omdat samenwerking en transparantie bij dit project topprioriteit was, kon Ed Controls optimaal ingezet worden.

Alle disciplines kwamen samen bij Valley; bij het plaatsen van damwanden en het uitgraven van de bouwkuip, tot het storten van het beton of het bereiken van het hoogste punt van de drie torens. Maar ook tijdens het plaatsen van glazen puien en natuurstenen gevelbekleding was veel communicatie nodig tussen de verschillende disciplines. Ed Controls vereenvoudigde de communicatie op de bouwplaats tussen de diverse disciplines en partijen. Zeker bij een groot en complex project als Valley Amsterdam was dat onmisbaar.

De officiële opening van Valley staat gepland in het voorjaar van 2022.

Fotografie Marcel Steinbach, via Boele & van Eesteren

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus