KYP Project en Ed Controls wisselen data uit

Planningspakket KYP Project en Ed Controls wisselen voortaan gegevens uit. Een planning in het ene pakket wordt automatisch verwerkt in het andere. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten. Dutchview, het bedrijf achter Ed Controls en KYP Project hebben nauw samengewerkt om het werken makkelijker te maken voor gebruikers van beide softwarepakketten.

icon

In dit artikel:

  • Koppeling voorkomt dubbel werk;

  • Test bij Heijmans succesvol verlopen;

  • Minder kans op fouten door automatische uitwisseling van data;

  • Ed Controls gebouwd voor koppelingen met andere software.

De nieuwe koppeling is uitgebreid getest door Heijmans. Tijdens het groot onderhoud van 18 woningen in Sittard worden zowel Ed Controls als KYP Project ingezet. “Onze planningen worden vaak aangepast. Als je steeds je een datum moet veranderen, wil je dat niet doen in meerdere systemen”, zegt hoofduitvoerder Ronnie van Laanen. 

“We werken al volgens de regels van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, de WKB. Daarom plannen we onze keuringsmomenten vooraf. We maken de audit aan in Ed Controls en dat wordt ingeschoten in ons planningspakket KYP Project.” Daar zit al tijdwinst, zegt Van Laanen. 

Een afspraak in KYP Project komt automatisch ook in Ed Controls

 “Ons werk is weer-gerelateerd. Als we niet kunnen werken vanwege slecht weer, moeten we de planningen aanpassen. Ook zijn we afhankelijk van bewoners. Zijn die niet thuis? Ook dan moeten we terug naar de agenda”, aldus Van Laanen. 

“Vroeger moesten we dan zowel de audits in Ed Controls, als de planning in KYP Project aanpassen. Nu verschuiven we de afspraak in KYP Project en wordt het direct aangepast in Ed Controls. Daarbij wordt ook de status van de actie uitgewisseld. Als de audit gereed is gemeld in Ed Controls, wordt ook de Post-it in KYP Project op voltooid gezet.” Dat scheelt hem en zijn collega’s veel werk. Bovendien vermindert de koppeling het risico op fouten.

Ed Controls is vaak slechts één van de softwaresystemen die bouwbedrijven gebruiken. Dit is precies waarom Ed Controls beschikt over een uitgebreide API. Een koppeling tussen Ed Controls en een ander softwaresysteem is dan relatief makkelijk in te bouwen.

De koppeling tussen KYP Project en Ed Controls is snel aan te leggen met hulp van het supportteam van Ed Controls.

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus