Friet op de bouw door EK-actie #bouwerswinnen

Friet op de bouw door EK-actie #bouwerswinnen

Zo’n 200 bouwers hebben tijdens Euro2020 een frietje gekregen van Ed Controls. Tijdens de lunch verscheen op drie bouwplaatsen een frietkraam voor een patatje en een snack. De bedrijven kregen de frietkraam omdat ze een post op social media hadden voorzien van de hashtag #bouwerswinnen. Iedere keer als Oranje won tijdens het Europees kampioenschap voetbal, wonnen bouwers ook.

Dit artikel in het kort:

  • De EK-actie #Bouwerswinnen is succesvol verlopen;

  • Iedere keer als Oranje won tijdens Euro2020, wonnen bouwers ook;

  • Ed Controls stuurde een frietkraam naar drie winnende bouwplaatsen;

  • Zo’n 200 bouwers kregen een frietje aangeboden tijdens de lunch;

  • Frietkramen gingen naar Noordwijkerhout, Amsterdam en Eindhoven;

  • Winnende bouwbedrijven zijn HSB, Bartens Groep en Stam + De Koning Bouw bv.

HSB2021-06-25-HSB-frietkraam-photo-Jelle-Grutterink-49-750x422-1.jpeg

De eerste wedstrijd speelde Nederland tegen Oekraïne. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam won Nederland met 3-2. Dat betekende dat er een frietkraam naar een bouwplaats ging. De winnaar van de eerste frietkraam was Tim Leenders van Stam + De Koning Bouw bv. Hij postte op instagram een mooie rondleiding van hun grote projecten in Eindhoven, waaronder woontoren NEXT.

De frietkraam arriveerde op 14 juli tijdens de schaft. Zo’n 90 bouwers, zowel personeel van Stam + De Koning Bouw bv als onderaannemers, kregen een frietje en snack aangeboden.

Schermafbeelding 2022-02-10 om 14.31.03.png

De volgende winnaars zijn de bouwers van HSB Bouw B.V. en hun bouwpartners op het project Buiksloterham Kavel 4A. Zij wonnen omdat Nederland het team van Oostenrijk met 2-0 in Amsterdam versloeg.

De bouwers van HSB en onderaannemer Deurwaarder hadden een uitgebreide post gemaakt op Facebook, met een screenshot van Ed Controls. Daarin had hoofduitvoerder Ferry Koek een ticket gemaakt van de actie.

De frietkraam kwam daar 25 juni al aan en dat zorgde voor veel gezelligheid tijdens de schaft.

Schermafbeelding 2022-02-10 om 14.32.13.png

De laatste wedstrijd die Nederland tijdens Euro2020 won, was die tegen Noord-Macedonië. Die wedstrijd won Nederland op 21 juni met 3-0! De winnaars werden de bouwers van Barten Groep met een toepasselijk Instagrambericht over hun project Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout.

De frietkraam kwam precies op tijd. De bouwers waren in de afrondende fase. Nog een paar opleverpunten en het project werd overgedragen aan de gemeente. De frietkraam van Ed Controls was dus een mooi afscheidsfeestje voor de bouwers, de onderaannemers en de begeleidende gemeente-ambtenaren.

Schermafbeelding 2022-02-10 om 14.33.22.png

Oranje verloor in de achtste finales van Tsjechië. Daarmee kwam een eind aan de EK-actie.