Ed Controls legt kwaliteit vast voor Wkb

De komende Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen vraagt van bouwers dat ze aantonen dat ze goed werk en kwaliteit hebben geleverd. Ed Controls is een eenvoudig te gebruiken app, waarin de kwaliteit van een gebouw snel en gemakkelijk vast te leggen is.

leg-kwaliteit-vast-voor-wkb.webp

Binnen vijf minuten is de app – zowel in iOS als Android – werkend en met een uurtje uitleg kan de uitvoerder of het bouwpersoneel er ook mee werken, zo is de ervaring van Arne Koopman van Dutchview. Dutchview heeft de app Ed Controls op de markt gebracht speciaal voor de uitvoerenden op de bouw; zoals aannemers, onderaannemers, installateurs en facilitaire bedrijven. Zij kunnen met behulp van de app op elk onderdeel aantonen wat de geleverde kwaliteit is. Dat gebeurt middels checklists en gemaakte foto’s die aan tekeningen gekoppeld zijn.

2018-09-03-Ed-Controls-on-tablet-img_1711-1920x1080-1.webp


Interne kwaliteitscontrole

De laatste jaren ziet Dutchview het gebruik van de app toenemen in de volledige bouwkolom. Dat betreft niet alleen aannemers, maar ook onderaannemers zoals applicateurs brandpreventie, installateurs en gevelbouwers. Zij doen dat vooral als interne kwaliteitscontrole, maar ook tonen onderaannemers hiermee bij de hoofdaannemer aan welke kwaliteit van werk zij geleverd hebben. Zo maken bijvoorbeeld bedrijven in de brandwerende sector volop gebruik van de app, juist omdat hun werk vaak achteraf niet meer zichtbaar is maar de kwaliteit wel van doorslaggevende invloed op de veiligheid van een gebouw is. 

Digitale vastlegging voor Wkb

Nu de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) er aan komt, zullen ook de kleinere aannemers een slag moeten maken naar de digitale vastlegging van hun werk en kwaliteit. Deze vastlegging is nodig om uiteindelijk tot het verplichte opleverdossier te kunnen komen. De app Ed Controls is zeer geschikt voor deze vastlegging. “Deze app is specifiek ontwikkeld voor de gebruikers in de bouw, zijnde de uitvoerder of andere mensen op de bouwplaats. De app werkt heel intuïtief en bevat geen overbodige knopjes en dergelijke. Less is more.”

Audits toevoegen

Het koppelen van foto’s van gerealiseerd werk aan tekeningen is een van de functionaliteiten van Ed Controls. Daarnaast is het mogelijk om zogenaamde audits te maken. Dat zijn bijvoorbeeld controlelijsten per gebouwonderdeel, zoals metselwerk, isolatie of wapening. “In het borgingsplan leg je vast wat je controleert, wanneer en wie dat doet. De lijsten zitten niet standaard in de app, maar kan iedereen zelf naar eigen wens samenstellen. Wel hebben we door onze jarenlange ervaring en data een bibliotheek opgebouwd waaruit gebruikers kunnen putten. Dan hoeft niet iedere gebruiker opnieuw het wiel uit te vinden. De onderdelen uit de bibliotheek zijn vervolgens door de gebruiker zelf te bewerken.”

Om gebruikers te ondersteunen heeft Dutchview een zogenaamde supportomgeving ingericht voor Ed Controls. Gebruikers vinden daar antwoord op veel gestelde vragen en diverse duidelijke filmpjes en voorbeelden. Ook is de helpdesk bereikbaar van 7.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur in de middag.

Audits-1024x789.png


Hulp bij uitvoeringsproces

De app wordt gebruikt tijdens de realisatiefase van het bouwwerk of project. “Eigenlijk zou je iedere dag het geleverde werk moeten vastleggen en communiceren over eventuele fouten. Dan kun je daar acties aan koppelen. Dan gaat het dus niet alleen om de kwaliteit vast te leggen, maar ook om overzicht en inzicht te krijgen. Aan de hand van de ‘to- do- lijstjes weet je dan precies hoe het project er voor staat.”

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo
Robert Greidanus