Ed Controls als digitale checklist

Ruim 1.200 DVM-onderdelen inspecteren in slechts drie maanden tijd: dat was de uitdagende opdracht voor traffic en infraspecialist Dynniq. Met Ed Controls als digitale checklist wist Dynniq de klus te klaren.

Zo snel mogelijk zonder te veel papierwerk

In de regio West-Nederland Zuid is Dynniq verantwoordelijk voor het onderhoud van het dynamisch verkeersmanagement (DVM) op en langs de snelweg. Hieronder vallen onder meer de matrixborden, meetlussen in de weg en AID-camera’s. In de zomer van 2015 kreeg het bedrijf, voorheen Imtech Traffic & Infra, de opdracht van Rijkswaterstaat om de staat van het areaal in kaart te brengen op basis van NEN 2767-4 en 3140 inspecties. De meetresultaten vormden het ijkpunt voor de, in het begin van dit jaar in de markt gezette, aanbesteding van het nieuwe contract.

“Zo snel mogelijk en zonder veel papierwerk achteraf de klus klaren, dat was ons doel”, vertelt Marco Tuk, binnen Dynniq operationeel eindverantwoordelijk voor het contract. Op zoek naar een geschikte digitale tool stuitte Tuks leidinggevende op Ed Controls. Het bleek het juiste instrument voor deze spoedklus die tussen september en december moest worden uitgevoerd. De papieren checklists werden gedigitaliseerd en twaalf man werden met tablets het veld in gestuurd.

Dynnic-cropped-1000x455-1.jpeg

Intuïtief en wijst zichzelf

Tot Tuks tevredenheid verliep het project probleemloos. “Ed Controls doet wat het moet doen: het verzamelen van gegevens en foto’s en deze netjes verwerken in een rapport. Prettig is dat het intuïtief is en zichzelf wijst. Er is geen aparte cursus nodig om mee te kunnen werken.” Het werken met Ed Controls beviel zo goed dat Dynniq het heeft doorgezet naar het preventief onderhoud binnen hetzelfde project. “We gebruiken het als digitale check van wat er gedaan is en zetten dit af tegen onze planning.”

Momenteel wacht Dynniq de uitkomst van de aanbesteding af. Krijgt het deze opdracht gegund dan blijft Dynniq de komende drie tot vijf jaar verantwoordelijk voor het DVM-onderhoud.

Ervaar zelf hoe makkelijk het is

Vraag een gratis demonstratie aan

Gratis Demo