Skip links

Digitaal werken op Curaçao

Rutger-Jan Loenen van Ed Controls komt langs om te kijken hoe Ballast Nedam werkt met digitale sluitbrieven
Rutger-Jan Loenen van Ed Controls op bezoek in Curaçao

Gestructureerd te werk

Om een goed overzicht te krijgen heeft Ivan het project verdeeld in bouwdelen. Zo weet hij precies welke openstaande punten en keuringen er zijn per bouwdeel. “Ed Controls is mijn fotografische geheugen op de bouw. Niet alleen wat betreft afwijkingen, maar ook voor nulmetingen, zaken die goed lopen en meer. Zo heb ik mijn geheugen te allen tijde bij de hand en direct beschikbaar bij elk overleg in de bouwkeet of bij de klant”, aldus Ivan.

Gebruik van digitale sluitbrieven

Ballast Nedam gebruikt Ed Controls in dit project ook om aan te tonen dat elektra en andere installatie en bouwkunde onderdelen op de juiste wijze zijn aangebracht. Dit accuraat vastleggen is erg belangrijk bij dit project, omdat de binnenwanden van metal-stud zijn gemaakt en zijn voorzien van veel installatieonderdelen. Voor het sluiten van de wanden en plafonds zijn sluitbrieven opgemaakt in de audits van Ed Controls. Voor elke wand en elk plafond moet een sluitbrief ondertekend worden door de uitvoerder én de opdrachtgever.

Vastleggen van digitale sluitbrieven met Ed Controls
Ed Controls als fotografisch geheugen voor Ballast Nedam

Digitaal vastleggen

Zo’n groot project, vraagt om duidelijkheid en overzicht. Daarom worden de vele aanpassingen en wijzigingen digitaal vastgelegd in Ed Controls. Het team beschikt hiermee altijd over de actuele situatie, inclusief afspraken en wijzigingen. Dagelijks houdt het team de voortgang bij, legt openstaande punten direct vast en stuurt deze door naar de desbetreffende bouwpartner voor opvolging.

Leave a comment

Ten_Brinke_Group
bouwkundige brandveiligheid